Onze Vereniging

Onze vereniging
Judovereniging Haagse Beemden Breda is opgericht op 12 mei 1969. De vereniging had toen de naam Judovereniging Jigoro Kano Breda. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 18 juni 1993 is besloten die naam te wijzigen in Judovereniging Haagse Beemden Breda, omdat we al sinds 1982 in deze wijk van Breda zijn gevestigd.
De vereniging heeft veel jonge leden, ruim 75 % is jonger dan 13 jaar. Maar natuurlijk zijn actievelingen van alle leeftijden welkom (junioren en senioren).
De trainingen worden gegeven door gediplomeerde docenten. Zij besteden aandacht aan zowel de judo technische als pedagogische aspecten.

Judo Bond Nederland
Wij zijn aangesloten bij Judo Bond Nederland nr. D2SJ97A.

Judo
Jigoro Kano (1860-1938) ontwikkelde judo vanuit de traditionele Japanse vechtkunst Jiu-Jitsu. Voor de pedagoog Kano was judo niet zomaar een sport, maar vooral een opvoedkundige methode. Door judo leer je positief omgaan met agressie. Judo is beschaafd. Zonder je tegenstander te blesseren, leer je hem of haar te overmeesteren. Een van de belangrijkste uitspraken van Jigoro Kano luidde: ‘Judo kun je alleen maar leren door het te doen!’ Judo is een typische Zen-kunst en tegelijkertijd een filosofie, gebaseerd op het menselijk instinct. Buiten Japan wordt judo vooral als sport gezien. Maar eigenlijk is het dus veel meer. Wil je meer weten? Kijk dan eens op de site van de Judo Bond Nederland.

Voor iedereen
Judo is een sport voor iedereen. Voor jong en oud, voor meisjes en jongens.
Duizenden judoka’s beoefenen in de recreatieve sfeer met veel enthousiasme de judosport. Daarnaast is judo ook een Olympische wedstrijdsport, waarbij Nederland goed mee doet om de prijzen. Ken jij onze Olympische medaillewinnaars?

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube